Hi!

Marcel en Natascha hier. Woonbootbewoners uit Utrecht, ouders van Finn en Kiki en beiden zelfstandige van beroep in de creatieve sector. Tegenwoordig trouwens ook eilandbezitters. En zeg nou zelf: hoe cool klinkt dat?

Een lang gekoesterde droom is in 2020 in vervulling gegaan. Al jaren droomden we van een tiny house. Van strandhuis tot boomhut: onze fantasie sloeg regelmatig op hol als we weer eens ergens een parel spotten. Maar altijd was er wel een reden waarom we de knoop niet doorhakten. Totdat we in de vroege zomer van 2020 onze kano te water lieten in de Vinkeveense Plassen om daar een dagje rond te peddelen. Als woonbootbewoners houden we nu eenmaal van water en ach, wat konden we verder doen tijdens de lockdown? In Vinkeveen werden we spontaan verliefd op de kleine eilandjes met tiny houses erop. Maar het vinden van een eilandje bleek een onmogelijke opgave. Een enorme vraag, weinig tot geen aanbod. Daarom verzamelden we in de herfst van 2020 ruim 40 lege flessen wijn, stopten er een SOS-noodkreet in en dropten de flessenpost tijdens een weekend rondvaren op de – in onze ogen – allerleukste eilanden.

Binnen twee weken hadden we beet and the rest is history. Eén van de allermooiste eilandjes – al zeggen we ’t zelf – is nu ons eigen Island Life. Van het hutje op het eiland maakten we een heus lakehouse, we mixten de Scandinavische lifestyle met een flinke vleug Ibiza, scharrelden wat bootjes bij elkaar et voilà. Kom het maar eens bekijken, zouden we zeggen. Je bent meer dan welkom om je voor een paar dagen onder te dompelen in de wereld van eilandbewoners. Maar wees gewaarschuwd: grote kans dat je – net als wij – ook voorgoed verslingerd bent aan het unieke eilandgevoel…

Marcel & Natascha