FAQ

We krijgen best veel vragen over ons eilandje. Snappen we. Je gaat per slot van rekening niet wekelijks naar een privé-eiland op vakantie! Om het jullie (en onszelf) wat gemakkelijker te maken, hebben we hier de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw prangende vraag er niet tussen? Geen paniek. Mail gewoon even naar info@island-life.nl of stuur een appje naar Marcel op 06-48503611.

Hoe kom je op het eiland?
Door er naartoe te zwemmen. Nee, geintje natuurlijk. Als je een boeking hebt gemaakt, vertellen we je waar je de auto kunt parkeren. Daar komen we je met onze grote boot ophalen. Hierin past ook alle bagage. Kom je met het OV? Dan halen we je met de boot op bij de bushalte van Vinkeveen. Aan het einde van jouw verblijf brengen we je met de boot weer naar de parkeerplaats of de bushalte. Easy peasy!

Kan ik tijdens mijn verblijf nog van het eiland af?
Dat hangt ervan af. Je kúnt onze reddingssloep bij je verblijf boeken. De meeste gasten doen dat. Deze zeewaardige reddingssloep komt uit Denemarken en is ruim genoeg voor zes personen. Voor € 50,- per dag huur je de boot erbij. Je krijgt er een volle tank benzine bij en de boot is alleen te boeken voor het aantal dagen dat je op het eiland verblijft. Wil je liever een luxe boot? Huur er dan één bij een van de havens in de omgeving.

Is er wifi?
Ah, je komt vast met pubers ;-). Nee, er is geen wifi. We maken zelf altijd gewoon een hotspot aan; dat werkt prima. En soms is het ook ontzettend fijn om even offline te zijn.

Kan ik ook suppen op de plassen?
Zeker! We hebben twee hardtop supboards die je bij je verblijf kunt boeken. Deze sup’s zijn lekker stabiel. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima op suppen. Je kunt de twee sup’s bij je verblijf boeken voor € 25,- per dag. Alleen te huur voor het aantal dagen dat je op het eiland verblijft.

Mag ik vrienden/familie uitnodigen om langs te komen?
In principe niet. We willen namelijk voorkomen dat er feestjes worden gegeven op het eiland. ‘t Beste is ons gewoon laten weten wat je plannen zijn, dan overleggen we even.

Is er elektriciteit op het eiland?
Het eiland is off-grid; we zijn niet aangesloten op een elektriciteitsnetwerk. Maar… we hebben twee zonnepanelen die voldoende stroom geven om je telefoon en laptop op te laden en de verlichting te gebruiken. Je Dyson mag thuis blijven maar hé – no bad hairdays op ‘t eiland. Die natural look staat je ook vast super goed.

Is er stromend water?
Yes! En dan bedoelen we niet het water van de plassen. Als een van de weinige eilandjes in de Vinkeveense Plassen zijn we aangesloten op een waterleiding. Pure luxe! Er komt dus gewoon drinkwater uit de kraan. Koud én warm, wel te verstaan. Hierover in het volgende punt meer.

Is er een douche?
Jaaa, we hebben een heuse douche! En dan niet zo’n door de zon verwarmde zak met een handdouche, maar er is gewoon een echte badkamer met douchecabine. Wel graag even kort douchen, anders is de gastank binnen no-time leeg.

Klopt het dat er een hottub op het eiland is?
Ja, sinds het seizoen van ‘24 hebben we een houtgestookte hottub. Deze staat op de grote steiger waardoor je vanuit de hottub kilometers ver uitzicht hebt. Was dit nou Zweden, Finland of toch gewoon Nederland? Echt; je waant je in Scandinavië als je in dat lekker warme bad zit. Wel even rekening houden met het opstoken; dat duurt ruim vier uur. Maar hé – dan heb je ook wat.

Is er haardhout op het eiland aanwezig?
Ja, bij je verblijf krijg je van ons een zak met haardhout. genoeg om de hottub een keer mee te gebruiken, de buitenhaard of vuurschaal mee aan te zetten of – tijdens het voor- en naseizoen – het huisje mee te verwarmen. Heb je meer hout nodig? Dan kun je dat er (tegen kostprijs) bij kopen.

Moet ik zelf beddengoed en handdoeken meenemen?
Nee hoor. Wij zorgen voor beddengoed en leggen voor iedere gast een handdoek klaar. Ook keukendoeken zijn aanwezig. Houd je van grote badlakens (altijd fijn na het zwemmen of badderen in de hottub), neem die dan zelf even mee.

Waar kan ik boodschappen doen?
We raden je aan om alvast zoveel mogelijk boodschappen mee te nemen. Da’s wel zo handig. Heb je nog extra’s nodig? Geen paniek! Met de reddingsboot vaar je binnen een kwartier richting de Albert Heijn in Vinkeveen. Vlakbij leg je de boot aan, doe je boodschappen en vaar je weer terug naar jouw privé domein. Ben je toch weer even onder de mensen geweest. Boodschappen doen was nog nooit zo leuk!

Zijn er basics aanwezig in de keuken?
Yes! We vinden het zelf namelijk nogal lastig als je ergens komt, en er is nog geen peper-en-zoutstel te vinden. Daarom vind je de nodige basics in de keuken: peper en zout, suiker, thee, olijfolie, kruiden. Coffeelover? Koffie zet je met een percolator (de Italianen zweren erbij) dus neem even de koffie mee die je zelf lekker vindt. Schoonmaakmiddelen hebben we voor je, net als vuilniszakken, folie, boterhamzakjes en enkele rollen toiletpapier.

Is er een koelkast?
Ja, zelfs met vriesvak!

Kan ik koken in het huisje?
Ja, er is een gasfornuis in de keuken. Maar véél leuker is het natuurlijk om lekker outdoor cooking te doen. Daar hebben we alle faciliteiten voor: van buitenkeuken tot de juiste gietijzeren pannen. Bak een pizza, grill een visje of bak je eigen broodjes. Ga op avontuur!

Waar kan ik uit eten?
Er zijn veel restaurants in de buurt. Een paar van onze favorieten? Wander Island, een leuke strandtent aan de overkant van de plas. Ruim twee kilometer varen en je bent er. Daar vlakbij vind je Koffiehuis De Goede Morgen. Dit is onze favoriete ontbijt- en lunchstek. Geweldig personeel, heerlijk eten. Ook Boathouse Vinkeveen is leuk; dit restaurant vind je bij de zeilschool in Vinkeveen. Ook geweldig om te borrelen! En er zijn nog veel meer leuke plekken. We tippen je graag!

Wat moet ik doen als het regent?
Lekker naar buiten staren. Een boek lezen. Spelletjes doen – er is een kist vol spelletjes aanwezig. Neem van ons aan: zelfs met regen is het eiland een belevenis. Kom het ervaren!

Ik wil ook een eigen eiland! Kan dat?
Vast! Af en toe komen er eilandjes te koop. Klein, groot, met of zonder huisje erop. Vlakbij het dorp of juist midden op de plassen. Wil jij dit ook? Vraag ons naar tips, we weten vaak welke eilandjes te koop zijn! Qua prijs moet je rekenen op zo’n € 150.000,-, afhankelijk van de staat, ligging en grootte van het eiland.