Rond tapijt en loper

Ibiza-vibe met een tapijt als finishing touch

Geplaatst op: 25/06/24

Leuk, al dat schilderen en klussen. Niet alleen het eiland, ook het huisje kreeg een metamorfose. We stripten de cabin, schilderden alles wit en shopten leuke meubels en accessoires. Een stoere legertafel van Marktplaats, een multifunctioneel slaapbankje vonden we online, stoelen van Ikea en accessoires van leuke woonwinkels. Maar de vloer, wat deden we daarmee? De houten planken konden wel een warme touch gebruiken.

Witte verf

Ik houd echt van houten vloeren. Past helemaal in ons tiny house. De planken waren donkerbruin gebeitst maar ze moesten toch echt wit worden. Wat onhandig, op een veeneiland, vond Marcel. Wat mooi en lekker Ibiza-achtig, vond ik. Marcel haalde z’n schouders op en stortte zich op het renoveren van de steiger. Ik trok mijn kluskleding aan en ging aan de slag met potten vol witte verf. Eerst een grondlaag, toen een laag witte verf. Nét niet dekkend. Nog een tweede laag dus. Prachtig werd het. En zo ruim! Het tiny house werd vanzelf huge.

Rond tapijt

Toen eenmaal alle spullen weer op z’n plek stonden, was de vloer toch wat kalig. Daar moest een tapijt komen! Het werd een rond tapijt van Tapeso. Helemaal natural van jute, een prachtige natuurlijke touch in de cabin. Helemaal blij mee, want zo’n tapijt zorgt meteen voor sfeer. Een instant Ibiza-vibe! Tijdens koudere dagen is zo’n tapijt ook fijn. Blote voeten op een houten vloer is toch wat chilly. Nu kochten we afgelopen jaar een salonbootje. En je raadt ’t al: die bracht ook weer het nodige kluswerk met zich mee. Beige met taupe werden de hoofdkleuren, de houten vloer schilderde ik taupe. Maar ook hier miste die warme touch. Omdat de salonboot aan weerszijden bedbanken heeft, ontstond er een gangpad dat wel een tapijt kon gebruiken. Ik ging dus weer op zoek naar een sfeerverhoger, en vond bij Tapeso een bohemian balkonkleed dat perfect was voor onze salonboot. Zo’n loper vult de kale planken op, is comfortabel aan je voeten en is, net als in het tiny house, een directe sfeerverhoger. Hij kan dus ook buiten gebruikt worden. Zo simpel kan het dus zijn!

Naturelkleurige loper

De combinatie van de naturelkleurige loper in de boot op de taupe vloer vond ik zó mooi, dat wilde ik ook in het huisje. Dus alle meubels en accessoires werden weer naar buiten getild en de vloer kreeg dezelfde taupe kleur als die in het bootje. Wat een perfecte combi met het jute tapijt! Helemaal blij dus met deze tapijten. Dat je met zo’n relatief kleine aanpassing zo’n groots effect kun krijgen, ontzettend leuk toch?