Zeilles

Stel, je hebt in je jonge jaren wel eens gezeild. Een keer een zeilkampje gedaan, later nog wel eens met vrienden een bootje gehuurd, je weet wat ‘Fok bak!’ betekent en snapt dat je niet moet aanleggen aan lager wal. Maar eh… daar houdt je zeilkennis wel zo’n beetje op. Want hoe leg je aan met een stevige wind? Hoe zat het ook alweer met de voorrangsregels, en wat was het reven van je zeilen precies?

Herkenbaar? Lijkt het je ont-zet-tend leuk om weer eens relaxed te zeilen met vrienden, je gezin of gewoon in je uppie, maar kun je wel een opfriscursus gebruiken? Mail, bel of app Marcel. Hij helpt je graag op weg. Jarenlang was Marcel zeilinstructuur bij verschillende zeilscholen in Nederland. Zeilde toeristen rond in Zuid-Europa, verkende later met zijn eigen gezin de zeeën rond Thailand en Australië en is inmiddels terug bij waar het ooit begon: met het zeilen in zijn eigen Valk. De enige, echte Island Life Valk van ons land, welteverstaan. En waar Marcel het heerlijk vindt om met zijn eigen gezin, vrienden of gewoon in z’n uppie uren in zijn boot door te brengen, vindt hij het minstens zo leuk om jou de fijne kneepjes van het zeilen (weer) bij te brengen.

Nog nooit gezeild, en lijkt het je leuk om het eindelijk eens te leren? Ook dan brengt Marcel je graag de beginselen bij. Dat kan ook samen als stel, of met een paar vrienden. Een super ervaring! Of wellicht weet je je prima te redden in een zeilboot bij windkracht 3 of 4, maar wil je graag de controle houden over de boot als het écht hard waait. Windkracht 5 of zelfs 6, zeg maar. Typische weeromstandigheden waarbij Marcel roept: ‘Nú wil ik zeilen!’. En dat doet hij dan graag met jou, terwijl hij jou leert hoe je bij zo’n forse wind de touwtjes in handen houdt.

Een diploma krijg je niet. Wat je wél krijgt? Heerlijke, leerzame uren op het water, een no-nonsense mentaliteit, slimme tips en handige trucs om nooit te vergeten én, als het een beetje meezit, een Beerenburgertje. Welkom aan boord!